tiistai 20. marraskuuta 2012

Vuosipäivä!!! :D

Tervehdys hyvät lukijat! :)
Saksa <3 (nro.135)
Tänään tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun minusta tuli postcrossingin harrastaja ja postikorttien suuri ystävä! Tuntuu uskomattomalta, että siitä on jo kolme vuotta!! Vastahan liityin mukaan harrastuksen pariin :D Näiden kolmen vuoden aikana postilaatikkoni on ilahtunut ympäri maailmaa tulleista tervehdyksistä, yhtä lailla kuin myös omista lähettäämistäni korteista on ilahduttu kaikkialla maailmassa :) Ainoastaan Afrikka on suurista mantereista sellainen, josta en ole saanut vielä yhtään korttia, mutta toivoakseni sekin päivä vielä joskus koittaa :) Toivottavasti saisin sieltä sitten jonkin eläinkortin tai maisemakortin. Tai no, pääasia että jonkun :D

USA <3 (nro.126)
Olen lähettänyt poscrossingkortteja yhteensä 44 eri maahan. Eniten postia on lähtenyt Saksaan (64 postikorttia), toiseksi eniten Hollantiin (50 postikorttia) ja kolmanneksi eniten USA:aan (47 postikorttia). Neljänneksi eniten kortteja on lähtenyt tähän mennessä Valkovenäjälle (31 postikorttia). 11 maata tilastoissani on sellaista, joihin olen lähettänyt ainoastaan yhden kortin. Tällaisia ovat esimerkiksi Tanska, Uusi-Seelanti, Intia ja Afganistan.

USA <3 (nro.7)
Sen sijaan postilaatikkooni on saapunut kortteja peräti 46 eri maasta :) Kärkipaikkaa pitää vastaanotetuissa korteissakin Saksa (69 postikorttia), hopeaa otti Hollanti (64 postikorttia) ja pronssille sijoittui USA (57 postikorttia). Yllättävää kyllä neljänneksi eniten kortteja olen saanut Venäjältä (38 kappaletta). Saapuneissa korteissa tilastoissani on  yhteensä 15 sellaista maata, joista olen saanut vain yhden kortin. Niihin lukeutuu mm. Sveitsi, Ruotsi, Kroatia ja Luxemburg. Kaikki edellä esitetyt tilastotiedot ovat postcrossing profiilini stats - osiosta.

Saksa <3 (nro.338)
Kolmeen vuoteen on mahtunut monia toinen toistaan ihanampia kortteja <3 Laitan tähän postaukseen joitakin omia suosikkejani, jotta sinäkin voit sanoa niistä mielipiteesi. Joistakin uusimmista korteista on myös tullut suosikkejani, kuten esimerkiksi saamistani villieläinkorteista (Saksan kirahvi, Hollannin virtahepo sekä Valkovenäjän ihana leopardi). Niiden lisäksi pidän myös monesta muusta uudesta kortistani, kuten vanhemmistakin. Harmiksi kolmen vuoden saldoksi ei tullut tasalukua, sillä lähetetttyjen korttien yhteismääräksi jäi 459 ja vastaanotettujen 458, mutta hyvä tulos se on sekin, vai mitä? ;) On harmillista että 500 kortin rajapyykki jäi täyttymättä, mutta se täyttyy kyllä nopeasti, kun pääsen taas vauhtiin korttien lähettämisen kanssa.

USA <3 (nro.265)
Korttien lähettämisen ja vastaanottamisen lisäksi postcrossing -harrastustani ovat täydentäneet postcrossing -foorumilaisten miitit eli tapaamiset, joihin olen osallistunut ympäri Suomen maata. Lasketaanpa vähän.. Hämeenlinnassa olen miittaillut kolme kertaa, Tampereella kaksi, kerran Seinäjoella ja kerran Kouvolassa. Olen siis tähän mennessä ollut mukana yhteensä seitsemässä eri miitissä. Ne kaikki ovat olleet mukavia kokemuksia ja aion myös tulevaisuudessa käydä miiteissä aina kun mahdollista. Ensi syksyksi Helsinkiin suunnitellaan kansainvälistä miittiä, jonne olen menossa mikäli vain suinkin mahdollista. Miiteissä tutustuu samasta asiasta kiinnostuneisiin ihmisiiin ja voi jakaa harrastukseen liittyviä kokemuksia. Mielestäni ne ovat hyvä lisä harrastukseen, koska ainakin itse haluan jakaa harrastamiseen liittyvän ilon jonkun toisen kanssa.

Venäjä <3 (nro.140)
Eräs hyvä ystäväni on myös postcrossingin harrastaja. Hänen kanssaan järjestämme joskus niin sanottuja minimiittejä, joissa kirjoitamme kortteja ja vertailemme kokoelmiamme. Se on todella mukavaa :) Itse asiassa, minun ansiotani oli että hän liittyi harrastajaksi, kun hehkutin kyseistä juttua niin paljon :D Ei hän ole kuulemma liittymistään katunut ja hyvä niin :) Enkä kyllä ole itsekään. En oikeastaan enää osaa kuvitella elämääni ilman postikortteja. Vaikka en olekaan mikään "himoharrastaja" kortit merkitsevät minulle kuitenkin paljon. Postcrossing on siitä hyvä harrastus, että voit itse määritellä kuinka aktiivinen olet. Itse olen tosiaan tänä syksynä ollut poikkeuksellisen epäaktiivinen. Tavoitteenani on kuitenkin ottaa vahinko takaisin, kun koulukiireet ja muut vastaavat hellittävät. Olen yrittänyt mainostaa postcrossingia muillekin ystävilleni ja sukulaisilleni aina sopivassa välissä, mutta he eivät harmiksi ole osoittaneet innostuneisuutta, mikä on kyllä harmillista. :D
Saksa <3 (nro.58)

Ja mitä tulevaisuuteen tulee, aion ehdottomasti jatkaa harrastustani. Postcrossingista saa niin paljon ja niin vähällä. Ennen kaikkea se on hieno mahdollisuus tutustua ympäröivään maailmaan ja muihin kulttuureihin sekä pitää yllä kielitaitoa. Olen myös oppinut joitakin sanoja uusia vieraita kieliä, mikä on mahtavaa!! Esittelen harrastustani mielelläni muillekin. Silloin kun liityin mukaan, olisin halunnut puhua siitä koko ajan :D Koulussa tein parikin esitystä kyseisestä aiheesta, esimerkiksi kolmen minuutin puheen ;) Ja kahdessa Hämeenlinnassa pidetyssä miitissä olin mukana esittelemässä harrastusta, joten kokemusta esittelemisestäkin on jo kertynyt. Toivottavasti tulevaisuudessa sitä tulee lisää.

Bloggaaminen jatkuu tästä eteenpäinkin ;) Nyt olen oikeastaan vasta päässyt kunnolla vauhtiin tämän homman kanssa, niin eihän sitä todellakaan kannata lopettaa. Olen iloinen, että kirjoitukseni kiinnostavat ihmisiä! Kiitos teille siitä <3 Pysykää jatkossakin kuulolla ja kommentit ovat myös tervetulleita. Hyvää viikon jatkoa! Minun pitänee nyt palata opparin kirjoituspuuhiin, vaikka tämän vuosipäivän fiilisteleminen olisikin paaaljon kivempaa :D Kortteillaan taas pian! <3

2 kommenttia:

  1. Oon itekin vajaan kuukauden postcrossingin jälkeen huomannu, että saksalaiset ja hollantilaiset on aktiivia harrastajia. Musta on jotenki kiva laittaa merkille tollasia asioita ja just tutkia kaikkia postcrossingin tilastoja. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Hieno juttu, että oot liittyny mukaan kivan harrastuksen pariin. Tilastot on munkin mielestä mielenkiintoisia, kun niiden avulla pysyy perässä, että minne kaikkialle sitä on tullut postia läheteltyä :D

    VastaaPoista