sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kortteja siellä ja kortteja täällä :D

Valkovenäjä, 4. heinäkuuta 2013 (nro.562)
Moikka! Mennyt viikkoni oli hyvin "korttipitoinen", vaikka en itse saanutkaan kuin yhden tervehdyksen maailmalta, Valkovenäjältä tällä kertaa. Siinä on kuva Lidan linnasta, joka on rakennettu aikavälillä 1323-1351. Linna tunnetaan paremmin Hedymin linnana. Hedymin annettiin linnalle nimeksi kunnianosoituksen prinssille, joka sen perusti. Oli kiva saada linnakortti pitkästä aikaa! :) Mitäs pidät kuvasta?

Tällä hetkellä minulla on yhteensä 558 lähetettyä ja 562 vastaanotettua postcrossingkorttia. Tuntuu hullulta, että vastaanotettuja on JO neljä lähetettyjä enemmän.. Keskiviikkona kirjoittelin itse pitkästä aikaa kortteja maailmalle, mutta sain lähetettyä ne vasta perjantaina :D Postia lähti USA:an, Saksaan, Hollantiin ja Venäjälle. Lisäksi minulla on yksi kortti menossa Kanadaan. Se on tähän mennessä ollut matkalla jo 56 päivää, joten siitä taitaa tulla seuraava expirediin mennyt korttini. Huoh :(

Tiistaina pääsin viimein pystyttämään kortteiluharrastustani käsittelevän näyttelyn kirjaston  lastenosastolle, josta jo viime viikollakin puhuin. Toin sunnuntaina kotoa näyttelyä varten kaksi postikorttialbumiani. Lisäksi siihen kuuluu irrallisia saapuneita postcrossingkorttejani, joitakin somisteita ja kirjoja ym. materiaalia, joita asiakkaat saavat lainata. Olin ihan tyytyväinen näyttelyn ulkoasuun, vaikka siitä ei tullutkaan ihan sellainen, kuin olin suunnitellut... Annoin näyttelylle nimeksi "postcrossing - brings people together". Mitäs pidät? Omasta mielestäni se kuvaa hyvin postcrossingin ideaa: kortteilun kauttahan samanhenkiset ihmiset voivat olla yhteydessä toisiinsa. Ja mikä tärkeintä, lähettää & vastaanottaa postikortteja ympäri maailmaa :)

Keskiviikkona olin puhelinhaastattelussa. Aamulla kymmenen jälkeen sain puhelun toimittajalta, joka teki postcrossingista juttua ja halusi haastatella minua sitä varten. Hän otti minuun aluksi yhteyttä postcrossingin sivujen kautta. Kirjoittelimme sen välityksellä muutaman kerran sähköpostia ja sovimme haastatteluajasta. Olin todella otettu tästä mahdollisuudesta :) Haastattelu sujui hyvin eivätkä kysymyksetkään olleet kovin vaikeita. Saa nähdä, millaisen jutun toimittaja laittoi kokoon. Toivon mukaan saan laittaa linkin siihen tännekin niin pääsette tekin lukemaan kyseisen jutun :)

Haastattelu tapahtui ennen työpäivääni, mutta sen jälkeen oli luvassa vielä toinenkin postcrossingiin liittyvä tapahtuma keskiviikko -päivääni. Harjun paperi -nimisen postikorttikaupan kerhohuoneessa pidetään joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona postcrossingmiitti. Heinäkuun miitti sattui olemaan juuri viime keskiviikkona, joten ilman muuta menin tapaamiseen mukaan :) Siellä oli oikein mukavaa ja sen yhteydessä kirjoitin ne neljä korttiakin, joista edellä mainitsin. Edellisestä isommasta miitistä olikin jo aikaa. Aion jatkossakin osallistua miitteihin Jyväskylässä mikäli vain mahdollista. Olisi hauskaa tutustua keski-suomalaisiin postcrossailijoihin paremmin, kun en muuten tunne täältä oikein ketään.

Loppuviikko olikin sitten tuttua hiljaiseloa postcrossingin osalta. Kortteilun sijaan puuhailin muita asioita. Kävin töissä, luin kirjoja, kirjoittelin ihmisten kanssa ja kiertelin kaupungilla. Tänään minulla oli oikein aktiivinen sunnuntaipäivä, sillä kiersin Harjun (ulkoilualue tms.) ympäri ja kiipesin jopa näkötorniin. Sinne torniin kiipeäminen oli rankkaa. Näköalat olivat tosi hienot ja kun sääkin oli mitä kaunein, niin tornista näkyi kauas :) Kannatti siis kiivetä huipulle asti! Tulevalla viikolla voisi taas jonakin päivänä tehdä tutkimusretken :)

Viikonloppu on mennyt nopeasti, kuten monta kertaa aiemminkin. Huomenna alkaa taas uusi viikko.. Ajatella, että kesätyöni on jo puolessa välissä!! Tiistaina minulla on edessä kirjatentti aiheesta länsimaisen kirjallisuuden historia. Onneksi minulla on vielä huominen aikaa lukea siihen.. Toivottavasti se menee hyvin :) Taidanpa lopetella tähän tällä erää :) Hyvää ja kesäistä alkavaa viikkoa teille kaikille! Kortteilemisiin! <3

ps. Huomasin, että blogiini oli liittynyt 11. seuraaja. Tervetuloa! :) Toivottavasti pidät korttitarinoistani :)   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti