perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kortteja viikolta 24

Saksa, 12. kesäkuuta 2012 (nro. 408)
Heipähei! Postilaatikkoni oli tällä viikolla paljon edellistä onnettomampi, sillä sain ainoastaan kolme korttia. Postia tuli tällä kertaa Taiwanista, Saksasta ja Italiasta. Nyt oli kolmas viikko peräkkäin, kun sain Italiasta kortin. Mielestäni se on aika hassua, sillä italialaiset eivät ole kovinkaan aktiivisia postcrossingin harrastajia. Italiassa on kaiken kaikkiaan 2.001 jäsentä postcrossing.com:issa ja he ovat tähän mennessä lähettäneet yhteensä hieman yli 171.000 postikorttia. (tiedot postcrossing.com:in countries -osiosta). Joten, ehkäpä tätä kolmea peräkkäistä Italia -korttia voi pitää onnellisena sattumana :D Tämän viikon Italiasta tulleessa kortissa oli uskonnollinen taidekuva. Mielestäni se ei ollut niin hieno, kuin ne edellisillä viikoilla tulleet kortit.
Taiwan, 13. kesäkuuta 2012 (nro. 409)

Taiwanista tulleessa kortissa oli hieno iltavalaistuskuva Taipei -rakennuksesta, jonka ympärillä oli luonnollisesti myös muita rakennuksia. Kortin lähettäjä oli kirjoittanut korttiin paljon tekstiä, joka käsitteli hyvin mielenkiintoista aihetta: ruokaa :D Hän kertoi tekstissään Taiwanissa pidettävistä "iltamarkkinoista" klo 18-24 välisenä aikana, jolloin Taiwanista saa melkeinpä mitä tahansa ruokaa. Ja tietenkin hän kehotti joskus käymään Taiwanissa :)

Italia, 14. kesäkuuta 2012 (nro. 410)
Saksasta sain tiistaina (12.6) ensimmäisen apina -aiheisen korttini! Katsopas vasemmassa ylänurkassa olevaa kuvaa. Eikö olekin suloinen? :) Kortin lähettäjä oli Bayerin alueelta ja niinpä hän oli kirjoittanut muutaman fraasin tuolla mielenkiintoisella murteella. Tässäpä ne teillekin: "Pfiat di God"= May God bless you, "Habe die Ehre"= I have the honour to meet you, "Servus"= (I am your) servant, tätä lauasahdusta käytetään tervehdyksenä. Kun bayerilainen haluaa sanoa toiselle henkilölle rakastavansa tätä, niin perinteisen "ich liebe dich" -fraasin sijaan hän sanookin "I mog di"= I like you, joka ajaa saman asian. Oli mielenkiintoista oppia taas uutta :) Harmillista kortissa oli kuitenkin se, että fraaseja lukuunottamatta teksti oli kirjoitettu englanniksi :( Mutta ei voi mitään. Toivottavasti seuraava Saksasta tullut kortti on kirjoitettu saksaksi :) Luulenpa että tällä kertaa lienee aika lopetella tähän... Lisää korttikuulumisia myöhemmin. Tschüs :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti