keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Annuskan vuosi postikorttibloggaajana :D

Omenankukka (kuvattu 8.6.2012)

Tänään tulee kuluneeksi VUOSI siitä päivästä, kun päätin  perustaa Fairytale's postcardstories -blogin! :D Tuntuu uskomattomalta, että siitä päivästä on tosiaankin jo kokonainen vuosi.. Miten nopeasti aika kuluukaan! Itse asiassa minulla oli postikorttiblogi olemassa jo ennen tätä blogia (tosin eri nimellä), mutta poistin sen sitten, kun bloggaaminen ei syystä tai toisesta meinannut lähteä sujumaan ollenkaan..  Perustettuani Fairytale postcardstories -blogin kirjoittaminen tuntui sujuvan helposti, ikään kuin se olisi lähtenyt lentoon :D En ole katunut blogin perustamista ja päivittämisen aloittamista, sillä nautin kirjoittamisesta ja asioiden pohtimisesta. Joten, oli hyvä, että päätin yrittää uudelleen :)  Kun aloitin korteista bloggaamisen, kokoelmassani oli yhteensä 396 postikorttia ja nyt vuotta myöhemmin niitä on jo 548 <3 Kokoelmaani on siis vuodessa tullut 152 postikorttia lisää!! Ja mikä huikeinta, voit nähdä kaikista korteista kuvat selaamalla bloggaushistoriaani taaksepäin ;)

Vuodessa olen rikkonut kaksi postcrossingille asettamaani tavoitetta, sillä sekä 400 että 500 vastaanotettua postikorttia on tullut täyteen. 400. kortti tuli USA:sta ja 500. Saksasta. Molemmat olivat suosikkikorttejani, sillä USA:n kortti oli iltavalaistuskuva ja Saksan kortissa oli pesukarhuja. Osallistuin vuoden aikana kolmeen miittiin (Hämeenlinna, Seinäjoki, Tampere) ja lisäksi olemme pitäneet minimiittejä ystäväni kanssa aina silloin, kun on tuntunut siltä, että kortteja olisi mukava kirjoittaa yhdessä. Viimeisimmän minimiitin pidimme lauantaina 18.5. Silloin meitä miittailijoita olikin kolme, sillä myös eräs toinen ystäväni päätti aloittaa kortteilun puhelahjojeni ansiosta ;) Ensi viikolla pääsen kertomaan harrastuksesta jälleen eräälle ystävälleni. Olisi mahtavaa, jos hänestäkin tulisi postikorttiharrastaja. Epäilen kyllä, ettei postcrossing taida saada hänestä uutta harrastajaa, mutta ainahan sitä voi toivoa X) "The more the merrier!" ;)

Vuodessa postilaatikkooni on siis saapunut useita kymmeniä postikortteja. On vaikea nimetä yksittäisiä suosikkeja, mutta täytyy kyllä sanoa, että olen ollut positiivisesti yllättynyt saamieni eläinkorttien suuresta määrästä sekä yleensäkin siitä, miten hyvin korttitoiveitani on noudatettu. Kun saan sellaisen kortin, jossa on minua kiinnostava teema, kuten vaikka eksoottinen maisema niin siitä tulee mukava mieli, sellainen että toiveitani ymmärretään ja kuunnellaan :) Pyrin itsekin aina noudattamaan vastaanottajan korttitoiveita postcrossingkortteja lähetellessäni :)

Elämässäni on vuoden aikana toki tapahtunut korttikokoelman paisumisen lisäksi paljon muitakin merkittäviä ja vähemmän merkittäviä asioita. Yhden tämänastisen elämäni suurimmista ja tärkeimmistä virstanpylväistä saavutin joulukuussa 2012, kun valmistuin kirjastotädiksi ja sain tradenomin paperit ulos ammattikorkeakoulusta. Jokin aika sitten sain hyviä uutisia työrintamalta; pääsen kesäkuun alussa oman alan töihin, kun sain kesätyöpaikan keski-suomalaisesta kirjastosta. Näin ollen minulla on edessä uudet haasteet, jotka olen valmis ottamaan vastaan :) 

Tuntuu hassulta lukea vanhoja kirjoittamiani postauksia, kun ne kaikki ovat keskenään melko samanlaisia :D Tietyn kaavan noudattaminen kirjoittamisessa on mukavaa ja "turvallista", mutta pidemmän päälle se alkaa kyllästyttää niin lukijaa, kuin kirjoittajaakin. Onneksi olen viime aikoina ymmärtänyt, että voin ihan hyvin korttien ohella puhua muistakin asioista. Toivottavasti se ei häiritse teitä :)

Tulevaisuudessa aion jatkaa edelleen bloggaamista. Olen kiitollinen sekä teistä 9:stä seuraajasta, että kaikista niistä lukukerroista, joina ihmiset ovat "eksyneet" lukemaan ja/tai selaamaan blogiani :) On mahtavaa huomata, että tekstini kiinnostavat muita ihmisiä, vaikka niiden kirjoittaminen ei välttämättä aina tunnukaan järkevältä :D Toivottavasti tekstini herättävät kiinnostusta lukukertojen ja kommenttien muodossa myös jatkossa. Lisäsin esittelyyni sähköpostiosoitteeni ja olen ajatellut tehdä myös muunlaisia muutoksia blogiini. En ole vielä ihan varma millaisia, mutta jotenkin haluaisin tätä kuitenkin muuttaa ja "parantaa".. Tässä päivänä muutamana mieleeni tuli paljon ideoita asiaan liittyen, mutta kas kummaa tietenkään minulla ei silloin ollut muistikirjaa kädessä, johon olisin voinut ajatukseni kirjata. Aina sama juttu X)  Ehkäpä ne ideat palaavat mieleeni tässä jossakin vaiheessa. Ainakin toivottavasti.

Luulenpa, että tämä postaus on tullut tiensä päähän ja on aika palata pääsykoekirjan ääreen loppupäiväksi. Kiitos kaikille lukijoille yhteisestä vuodesta!! <3 Kortteilemisiin <3

4 kommenttia:

  1. Itekin opiskelen kirjastoalaa, mutta yliopistossa. :)

    VastaaPoista
  2. Olipas hauska sattuma! Tampereellako vai jossain muualla? Olen itse hakenut Tampereen yliopistoon lukemaan informaatiotutkimusta ja huomenna menossa pääsykokeisiin :D

    VastaaPoista
  3. Oulussa opiskelen, oon näiltä seuduilta kotosinkin. Paljon tsemppiä pääsykokeeseen sulle! :)

    VastaaPoista
  4. Ok. Kiitos paljon tsemppauksesta, sitä aina tarvitaan! :)

    VastaaPoista