sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

"Grrrrr!!!"


Ukraina, 29. toukokuuta 2013 (nro.548)
Aurinkoista sunnuntaita! :) Niin on toukokuu vaihtunut kesäkuuksi, oppilaat ja opiskelijat ympäri Suomen maata ovat päässeet ansaitulle kesälomalle ja Suvivirsi on kaikunut kirkkaana kesän alkamisen kunniaksi. Tai jos ei Suvivirsi niin ehkä sitten siitä tehty uusi versio, Suvilaulu? Oletko sinä kuullut Suvilaulun? Itse olen kuullut sen kerran, eikä se mielestäni poikkea kovin paljon "vanhasta kunnon" Suvivirrestä. Ymmärrän kyllä sen, että kaikki eivät välttämättä suhtaudu uuteen lauluversioon kovin positiivisesti, onhan Suvivirren laulaminen ollut traditio koulujen ym. päättäjäisissä jo useita vuosikymmeniä. Radio Novan sivuilta luin, että Suvivirsi on itse asiassa ollut Suomessa käytössä jo vuodesta 1701! :) Aina sitä oppii uutta!! :)

Täytyy myöntää, että olen tällä viikolla blogannut ahkerasti: ensin kaksi postausta keskiviikona, blogini "synttäripäivänä", sitten uusi alasivu eilen ja tänään vielä kolmas postaus ;) Mutta ehkäpä tällä ahkeralla postaamistahdilla voisi olla positiivinen vaikutus blogini näyttökertojen yhteismäärään? :D Se olisi hauskaa! :D

Minun postcrossingviikkoni oli tällä kertaa edellistä hiljaisempi, sillä sain ainoastaan kolme korttia, kun edellisellä viikolla postilaatikkooni saapui peräti 10 tervehdystä ympäri maailmaa. Tämän viikon korttini tulivat Saksasta ja Ukrainasta. Maanantaina ilahduin löytäessäni postilaatikostani eläinkortin. Enkä minkä tahansa, vaaan Afrikan eläimen ja vieläpä sellaisen, jota minulla ei ollut vielä kokoelmassani.. Sain ensimmäisen gepardini!! :) Kortti on kyllä hieno kaikin puolin (se on kuvattu Serengetin kansallispuistossa, Tansaniassa), mutta gepardi näkyy kortissa harmillisen pienenä :( Jos tämä savannien nopeajalkainen kissaeläin olisi ollut lähikuvassa niin kortti olisi ehdottomasti päätynyt yhdeksi suosikeistani.. Onneksi kortin lähettäjä oli sentään kirjoittanut saksaksi :D Lisäksi hän kertoi matkustavansa kesällä ensimmäistä kertaa Suomeen, mikä oli hauska tieto. Toisessa Saksasta tullessa kortissa on kuva Zdenek Milerin Myyrä -hahmosta sateessa. Mielestäni kortti on tietyllä tavalla suloinen, vaikka en kamalasti niistä animaatioista pidäkään :) Ainakin sain taas yhden kortin lisää liittyen lastenkirjakuvitukseen :) Ukrainasta saamassani kortissa on ihana tiikerinpentu <3  Eräällä hyvällä ystävälläni on myös samanlainen kortti postcrossingkokoelmassaan, joskin hän sai sen Valkovenäjältä eikä Ukrainasta, kuten minä. Mielestäni on hauska juttu, että joskus postcrossingissa voi saada sellaisiakin kortteja, jotka ovat jollain lailla tuttuja entuudestaan, jos on nähnyt ne vaikka kaverin korttilaatikossa :D Onneksi kokoelmaani ei ole eksynyt tuplia muuta kuin yhden kerran (minulta löytyy kaksi samanlaista norsukorttia).

Saksa, 27. toukokuuta 2013 (nro.547)
Otin eilen itseäni viimein niskasta kiinni ja kirjoitin ne seitsemän korttia, jotka olivat odottaneet maailmalle lähtöä jo yli 20 päivää. Postia lähti tällä kertaa USA:aan (Inge Löökin mummokortti), Ukrainaan (kissakortti), Kiinaan (Mauri Kunnaksen kesä -kortti), Australiaan (paikkakuntakortti), HongKongiin (hockey bird), Kanadaan (kaunis pitkäharjainen hevonen) ja Brasiliaan (auringonlasku). Käytin tällä kertaa sekä muumi-, että auringonkukkapostimerkkejä :)

Tällä hetkellä minulla on yhteensä 550 lähetettyä ja 549 vastaanotettua postikorttia. Saisin ottaa 10 uutta osoitetta lisää, saman verran kortteja on matkalla ja kolme korttia (Hollanti, Malesia, Venäjä) niistä kovaa kyytiä menossa expirediin :( Eilen sähköpostiini kilahtivat toukokuun tilastot. Sen mukaan olin toukokuun aikana lähettänyt 15 ja saanut 23 postikorttia. Lähetettyjen yhteismäärä olisi ollut suurempi, jos olisin saanut lähetettyä ne seitsemän korttia maailmalle ajallaan, mutta mielestäni 15 korttiakin kuukaudessa on ihan hyvä saavutus :) Saa nähdä, miten tässä kuussa käy, kun kesätyöt alkavat eikä minulla ole enää niin paljon aikaa kortteiluun kuin aikaisemmin.. Mutta, aika näyttää :)

Saksa, 30. toukokuuta 2013 (nro.549)
Torstaina (30.5) osallistuin informaatiotutkimuksen pääsykokeisiin Tampereen yliopistolla. Omasta mielestäni ne eivät menneet kovin hyvin ja näin ollen luulen, että opiskelupaikka jäi saamatta tälläkin kertaa :( Onneksi synkänkin päivän pystyy kääntämään valoisaksi käymällä postikorttiostoksilla ;) Päädyin Kirjatorille ja ostin saman tien ison nipun kortteja. Valtaosa niistä maksoi 0,30 euroa kappale, joten tähän harrastajaan iski ahneus ja niinpä ostosten loppusummaksi tuli 10,30 euroa :D Ostin muutamia taidekortteja, eläinkortteja sekä pari maisemaa. Tein myös mahtavan löydön: pikachu -postikortin!! Nyt odottelen, että koska minulle tulisi vastaan henkilö, joka pitää pokemoneista. Hänelle olisi ilo lähettää tämä ihanan keltainen pikachu ;)  Kyseinen kortti on kaksiosainen ja suunnitelen, että leikkaisin sen poikki ja lähettäisin ainoastaan sen kuvaosan postissa, mutta katsotaan mihin toimenpiteeseen päädyn sitten, kun tulee aika laittaa kortti maailmalle :) Omasta mielestäni pikachu on pokemonien paras, joten ihan hyvin voin pitää sitä itsekin jonkin aikaa ;)

Ihmeellisen paljon sitä on kirjoitettavaa, vaikka olen kertonut kortteilukuulumisiani viimeksi keskiviikkona X) Toivottavasti teitä ei pitkästytä lukea pitkiä korttitarinoita.. Muistakaa vastata oikeassa ylänurkassa olevaan kyselyyn!! Se on auki keskiviikkoon (5.6) asti, mutta jos vastauksia ei ala tulla nykyistä enempää (1) niin saatan ottaa sen pois jo aikaisemmin. Vain vastaamalla voit vaikuttaa ;) Myös blogitekstejä kommentoimalla tai sähköpostia lähettämällä voi ideoida. Kiitos! :)

Luulenpa, että tämä korttitarina on saapunut päätepysäkilleen ja on aika lopettaa tällä erää :) Hyvää alkavaa kesäkuun ensimmäistä viikkoa! Kortteilemisiin! <3 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti