lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kirjastotyötä, ärtymystä ja postikortteja


Saksa, 13. kesäkuuta 2013 (nro.553)
Tervehdys! Ensimmäisestä kesätyöviikosta kirjastotätinä on nyt selvitty kunnialla :) Viikko piti sisällään paljon uutta asiaa, kuten uusien kollegojen tapaamista ja työtehtävien opettelua. Viikko on kuitenkin vasta kaiken alku, sillä siinä ajassa ehtii vain raapaista tärkeiden asioiden pintaa. Tulevat viikot pitävät varmasti sisällään lisää uusia ja mielenkiintoisia asioita. On todella erilaista olla töissä isossa ja "massiivisessa" kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa, kuin pienessä kaupunginkirjastossa. Paitsi että työntekijöiden määrä on suurempi, myös tavat toimia ovat melko pitkälti erilaiset. Odotan mielenkiinnolla mitä ensi viikko tuo työn puolesta tullessaan :)

Venäjä, 15. kesäkuuta 2013 (nro.554)
Kohtasin tällä viikolla hyvin epämiellyttävän ongelman: netttikkuni lakkasi toimimasta enkä päässyt omalla tietokoneellani nettiin kolmeen päivään!!! Tein aiheesta vikailmoituksen ja soittelin Elisan asiakaspalveluun, mutta sitä kautta en saanut apua ongelmaani. Ratkaisevaksi tekijäksi osoittautui lopulta pienen oranssin simkortin tms. vaihtaminen nettitikkuuni. Harvinaisen yksinkertainen ratkaisu! :D Tunsin itseni usein ärtyneeksi niiden muutaman päivän aikana, kun nettiin pääseminen ei ole ollut mahdollista. Olenko tullut netistä riippuvaiseksi? Hyvin todennäköistä eikä sille voi mitään, koska nykypäivänä on niin paljon asioita, jotka pitää hoitaa internetin ihmeellisessä maailmassa ja kun netti ei toimikaan niin asioiden hoitaminen mutkistuu ikävästi. Hh. Nyt netti toimii taas ongelmitta. Toivottavasti ei enää tulekaan mitään ikäviä takaiskuja kyseisestä aiheesta.

Ruotsi, 13. kesäkuuta 2013 (nro.552)
Koska olen ollut tämän viikon töissä enkä ole kääntänyt postcrossingkorttejani tänne, en ole nähnyt niitä "face to face" ollenkaan. Se tekee korttien rekisteröimisestä yllättävän vaikeaa, kun ei voi kommentoida mitään kortin kuvasta tai tekstistä. Pystyin rekisteröimään kortit, kun minulle lähetettiin koodit tekstiviestinä kännykkään. Sain tällä viikolla neljä korttia: Saksasta, Ruotsista, Venäjältä ja Valkovenäjältä. Saksan kortissa on kaksi suutelevaa orankia (emo ja poikanen), kun taas Ruotsista tulleessa kortissa on jokin kummallinen kivikautinen maisema.. Venäjän kortissa on hieno The Peter Hall, jälleen yksi kuninkaallinen sali lisää :) Valkovenäjältä tulleessa kortissa on uiva, valkoinen lintu, joka näyttää kyllä hienolta sinistä vettä vasten. Oli mielenkiintoista, että sain Ruotsista postia jo toisen kerran, tosin ensimmäisen kortin saapumisesta on kulunut aika tarkalleen vuosi. Saksasta tullut orankikortti oli kyllä aika söpö :) Minulla on nyt kolme sellaista korttia, jossa on oranki ja kaksi niistä on tullut Saksasta.

Valkovenäjä, 15. kesäkuuta 2013 (nro.555)
Lähettämäni kortit löysivät myös perille hyvin tällä viikolla, sillä sain sähköpostiini viestit, että Hongkongiin, Australiaan ja Saksaan matkanneet korttini olivat päässeet kohteeseena. Kaikki vastaanottajat olivat tyytyväisiä kortteihinsa ja hyvä niin :) Nyt minulla on enää 5 korttia matkalla tilassa ja yksi neljäs kortti meni  expirediin. Lisäksi yhdelle Ukrainaan lähettämälleni kortille tuli matkalla oloa täyteen kokonainen vuosi ja se poistui listaltani lopullisesti.. Huoh... Expired -tilat ja vastaavat eivät ole kivoja :(

Ostin keskiviikkona pinon uusia, hienoja postikortteja eräästä korttikaupasta. Niitä olisi kiva päästä lähettelemään maailmalle ;) Minulla on tällä hetkellä sekä lähetettyjä että vastaanotettuja kortteja yhteensä 555 kappaletta, eli vallitsee tasatilanne :) Toivottavasti ne viisi matkalla olevaa korttia löytävät perille mahdollisimman nopeasti. Ja tietysti olisi toivottavaa, että ottaisin itsekin piakkoin uusia osoitteita ;)

Luulenpa, että tässä alkaa olla kaikki tällä erää :)  Kortteilemisiin <3

ps. Venäjältä tullut kortti on kokoelmani 554. postikortti. Siitä ei ollut postcrossingin sivuilla kuvaa, mutta lisään sen tänne heti, kun saan kortin skannattua :)

2 kommenttia:

  1. Ai että, minä sitten tykkään noista Valkovenäjän eläinkorteista, olen laittanut kaikki vastaantulleet suosikkiseinälleni siinä toivossa, että ymmärtävät lähettää niitä minulle!

    VastaaPoista
  2. Valkovenäläiset eläinkortit ovat kyllä kivoja :) Toivottavasti kokoelmasi täydentyy sellaisilla mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista