perjantai 21. kesäkuuta 2013

Ei-niin-kovin-mahtavia postikortteja

Kiina, 21. kesäkuuta 2013 (nro.556)

Keskikesän juhla on täällä jälleen :) On aika yöttömän yön, juhannuskokkojen ja yhdessäolon. Pääseeköhän missään enää juhannuskeinuun? Luen tällä hetkellä 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen sijoittuvaa Elisabet Ahon kirjoittamaa historiallista romaania "Kartanon tiellä". Siihen aikaan nuoriso keinui huimia vauhteja juhannuskeinussa. Romaanin sivulla 172 oli mielestäni hieno kuvaus siitä, miten huimat vauhdit keinussa sai:

"Maa ja taivas katosivat, mentiin huimaa vauhtia ylöspäin, puiden latvat vilistivät, pilvenkummut, sinistä taivasta, taas maata, kalliota, sammalta ja pusikkoa. Huuto kiiri, vauhti kiihtyi, kasvoja, naurua, huutoa, joka kohosi ja nousi ylöspäin ja laski keinun lailla alaspäin. - - Ympäri, ympäri, kalliolla alettiin huutaa ja yllyttää. Korkea kyläkeinu otti lisää vauhtia ja keinui - Ympäri, ympäri, yllytettiin yhä lisää, vauhtia lisättiin, jaloilla ponnistettiin vimmatusti, Anselmin päässä pyöri, vatsaa velloi, Katri nauroi, kiljui, huusi ja säkenöi."

Portugali, 21. kesäkuuta 2013 (nro.557)
Anselmi on romaanin päähenkilö, suutarin vanhin poika, nelihenkisen lapsikatraan esikoinen ja Katri hänen rakkautensa kohde, Urajärven kartanon navettapiika. Romaanissa Anselmin ja hänen äitinsä Annin elämäntarinat kietoutuvat yhteen houkuttelevaksi kertomukseksi, joka on täynnä historian siipien havinaa. Kirja kuuluukin kirjastossa paitsi kertomakirjallisuuden luokkaan 84.2, myös historia -nimiseen genreluokkaan. Pidän historiallisista romaaneista, erityisesti sellaisista, joissa kerrotaan ajasta, jolloin vauraissa taloissa oli palvelusväkeä. En ole aikaisemmin lukenut Elisabet Ahon kirjoittamia romaaneja, mutta "Kartanon tiellä" vei minut mukanaan, joten on hyvin todennäköistä, että luen jatkossakin hänen teoksiaan. Jos kiinnostuit "Kartanon tiellä" -romaanista niin siihen kannattaa ehdottomasti tutustua :) Historiallisista romaaneista voi oppia paljon!

Jottei tämä postaus menisi ihan pelkäksi kirjavinkkaamiseksi, pitäisi ehkä puhua tämän viikon postikorteistakin ;) Niitä päätyi laatikkooni tällä kertaa kolme kappaletta: Kiinasta, Portugalista ja USA:sta. Mikään niistä ei ollut mielestäni erityisen hieno, mutta postimerkit olivat upeita! Kiinasta tulleessa kortissa on kaupunkikuvaa ja mahtavia, isoja kalapostimerkkejä. Portugalista taas sain ison kortin, jossa on kuva Coimbran kaupungista. Lähettäjä Ana oli laittanut siihen kertakaikkisen ihanan pandapostimerkin, josta pidän paljon. USA:sta sain piirretyn kortin, jossa kaksi naista juttelevat. En oikein tykännyt siitä, mutta parempi se oli kuitenkin kuin ei mitään. Miltä tämän viikon korttini sinun mielestäsi näyttävät?

USA, 21. kesäkuuta 2013 (nro.558)
Sain sähköpostiini viikon mittaan kaksi vietiä perille menneistä postikorteista. Korttini olivat päätyneet oikeille vastaanottajilleen Kiinassa ja Brasiliassa. Molemmat pitivät korteistaan, mutta mitään ylitsevuotavia kiitoksia en tällä kertaa saanut. Minulla on nyt yhteensä 557 lähettyä ja 558 vastaanotettua postikorttia. 3 korttia on matkalla ja saisin ottaa peräti 17 uutta osoitetta. Ehkä voisin ostaa ensi viikolla arkillisen postimerkkejä ja kirjoitella postia maailmalle :) Tavoite ainakin on hyvä, vai mitä? ;)

Luulenpa, että tähän on hyvä lopetella tällä erää ja siirtyä juhannuksen viettoon. Omaan juhannukseeni kuuluu ainakin "Kartanon tiellä" -romaanin lukemista (olen tällä hetkellä puolivälissä) sekä mökkeilyä. HAUSKAA JUHANNUSTA!!! :) Kortteilemisiin <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti